Proslava zaštitnika župe sv. Maksimilijana u Posavskim Bregima: Svečano misno slavlje i zajedničko druženje

U nedjelju, 13. listopada 2024. godine, u Posavskim Bregima svečano je obilježena proslava nebeskog zaštitnika župe, svetog Maksimilijana biskupa. U prepunoj bogoslužnoj dvorani, svečano misno slavlje predvodio je mr. Ivan Grbešić, duhovnik bogoslova, uz koncelebraciju fra. Zvonimira Križanovića iz Kloštar Ivanića i domaćeg župnika Dražana Mirčića.

Mr. Grbešić je okupljenim vjernicima uputio čestitke povodom proslave župnog blagdana, a u svojoj propovijedi, nadahnutoj svetim Maksimilijanom, obratio se posebice djeci i mladima, povezujući poruke iz današnjeg i prošlonedjeljnog evanđelja s primjerom života ovog svetca. Crkveni zbor pod ravnanjem mladog glazbenika Josipa Rudelića svojim pjevanjem i sviranjem dodatno je uveličao slavlje, a Rudelić je otpjevao i psalam.

Na misnom slavlju sudjelovali su i predstavnici grada predvođeni gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, kao i članice ženske pjevačke skupine KUD-a Ogranak seljačke sloge iz Posavskih Brega. Župnik Mirčić pohvalio je članice grupe nazivajući ih “najljepšim cvijećem župe”, koje su nakon mise izvele tri crkvene pjesme, oduševivši sve prisutne.

Na kraju svete mise, župnik Mirčić je zahvalio svima koji su pridonijeli proslavi, s posebnim naglaskom na mr. Grbešića i gradonačelnika Leša zbog uspješne suradnje. Druženje je nastavljeno ispred bogoslužne dvorane, uz roštilj i kolače koje su pripremili župljani, dok su se najmlađi zabavljali na napuhancu organiziranom od strane župe.

2024-10-14T12:59:47+02:0014. Listopad, 2024.|Novosti|