Održane prve Sportske igre branitelja Ivanić-Grada

U subotu, 12. listopada, Zajednica udruga proizašlih iz Domovinskog rata (ZUDR) Ivanić-Grad po prvi je puta organizirala Sportske igre branitelja s područja Ivanić-Grada. Oko 60 branitelja okupilo se u Planinarskom domu na Graberskom Brdu i natjecalo se u šest sportskih disciplina. Cilj igara bio je jačanje zajedništva i poticanje branitelja na aktivno sudjelovanje u društvenom životu.

Otvorenje igara predvodio je zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, koji je istaknuo važnost ovakvih susreta za zajednicu: “Grad Ivanić-Grad će uvijek podržavati naše branitelje i nadalje ih konkretno podržavati financiranjem braniteljskih udruga putem Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata (ZUDR), koja raspodjeljuje sredstva svim braniteljskim udrugama koje su članice te zajednice.

Ivica Kozjak, predsjednik ZUDR-a Ivanić-Grad, naglasio je:”Ovo je prvi puta da organiziramo sportske susrete za branitelje našeg grada. Preko braniteljskih udruga i uz podršku Grada Ivanić-Grada i Društva prijatelja prirode, željeli smo pružiti priliku našim braniteljima da se okupe i druže. Sportsko natjecanje je u drugom planu; bitno nam je stvoriti prostor za razgovor, zajednički obrok i povezivanje jer, kako vrijeme prolazi, populacija branitelja sve više stari. Mnogi od njih nisu aktivni u udrugama, pa je važno da ih uključimo i omogućimo im sudjelovanje u društvenom životu.

Krešimir Zajec, organizator i predsjednik UHDDR Otoka Ivanića 1991., dodatno je pojasnio tijek natjecanja i sam događaj: “U suradnji s HVIDR-om i pod pokroviteljstvom Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata, odlučili smo se organizirati kao branitelji i članovi zajednice. Natjecanja se održavaju na dvije lokacije – na sportskom parku Zelenjak i na rijeci Lonji, u blizini Naftalana. Na Zelenjaku se održava boćanje, dok se na Lonji održava natjecanje u sportskom ribolovu. Ukupno sudjeluje 55 natjecatelja u nekoliko sportskih disciplina, uključujući natjecanje u kuhanju graha, šahu i belotu. Odaziv je bio odličan, i vjerujem da ćemo ugodno provesti dan.

Organizatori se nadaju da će ove igre postati tradicionalne i da će u budućnosti privući još veći broj branitelja iz Ivanić-Grada i okolice.

tekst&foto: Zoran Ožetski

2024-10-14T08:45:50+02:0014. Listopad, 2024.|Novosti|