Postavljaju se nove kamere za nadzor brzine: Ima ih i u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad se pridružuje gradovima diljem Hrvatske u kojima se postavljaju nove kamere za nadzor brzine. Trenutno je u tijeku postavljanje kamere na jednoj od ključnih lokacija – Savska ulica, kod kućnog broja 103. Ovaj projekt dio je šire inicijative koja uključuje postavljanje novih kućišta za kamere diljem zemlje, s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

Do kraja godine očekuje se da će Hrvatska imati ukupno 588 kućišta, u kojima se mogu nalaziti i kamere za nadzor brzine. Kamere se premještaju prema internim planovima Policijskih uprava, a uz praćenje brzine, ove moderne kamere mogu zabilježiti i druge prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa ili nepravilnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Novost su crna kućišta, koja se već mogu vidjeti u županijama kao što su Zadarska, Ličko-senjska, Primorsko-goranska i Istarska, a sada dolaze i u Ivanić-Grad. Iako bi sve lokacije s kamerama trebale biti označene prometnim znakovima, u nekim slučajevima to još uvijek nije u potpunosti realizirano.

Vozači u Ivanić-Gradu sada imaju dodatni razlog za oprez – poštivanjem prometnih propisa doprinosimo sigurnosti svih sudionika u prometu.

2024-10-07T13:43:54+02:007. Listopad, 2024.|Novosti|