Za vrijeme vikenda pojačane policijske kontrole

Koko doznajemo iz PP Ivanić-Grad u dane vikenda, od 01. do 04. listopada 2021. godine, na području Policijske uprave zagrebačke kao i Policijske postaje Ivanić-Grad provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, i to; prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vremenskom periodu od 01.siječnja 2021. do 25. rujna 2021. policijski službenici obavili su očevide 106 prometnih nesreća, od kojih su 3 prometne nesreće u kojima su 3 sudionika smrtno stradala (2 vozača motocikla i 1 prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete, vozač bicikla), 44 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 48 sudionika zadobilo lakše tjelesne ozljede i 13 sudionika zadobilo je teške tjelesne ozljede, dok je u 59 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

Obzirom da je u promatranom periodu na prometnicama PP Ivanić-Grad došlo do pogoršanja stanja sigurnosti cestovnog prometa a što je vidljivo u povećanom broju smrtno stradalih sudionika (2020. godine smrtno je stradao 1 sudionik u prometu) pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa a posebno vozače motocikala, mopeda i bicikla koji su uz pješake i najranjiviji sudionici u prometu.

U nadzoru prometa vršit će se provjera alkoholiziranosti svih vozača te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

OZ

2021-10-01T09:39:04+02:001. Listopad, 2021.|Novosti|