Sportski mozaik Siniše Klasića

NOGOMET
U 14. kolu 1. županijske lige, domaće pobjede su mogli vidjeti navijači u Kloštru i Križu.
Sloga je u Križu svladala Mladost iz Obrezine 4:1, a identičnim rezultatom NK Kloštar je na svom terenu svladao Oborovo 74. Po dva gola za Kloštar su zabili Renato Tomić i Vedran Kopejtko, sve u prvom poluvremenu.
Novim bodovima Sloga se izjednačila na drugom mjestu sa Savom, tri boda iza vodećeg Turopoljca. Kloštar je zadržao peto mjesto s bodom manje iza Križana.

U 2. županijskoj ligi vodeći Naftaš Ivanić je svladao Kupu 3:0, Milka Trnina je kod Turopolja remizirala bez golova, dok je Mladost u Obedišću odigrala neriješeno s Donjom Zelinom 2:2.
Uvjerljive poraze su upisali Lipovec kod Croatie 6:1 i Graničar u Gaju 9:0.

Evo i rezultata mladih uzrasta Naftaš Ivanića:
Prstići i limaći gostovali su u Obrezini. Prstići su pobijedili 13:0, a limaći su bili bolji 11:0.
Pioniri su gostovali u Zaprešiću kod Intera. Mlađi pioniri izgubili su 3:1, a stariji pioniri su pobijedili 5:3.
Kadeti i juniori su ugostili Samobor. Kadeti su upisali pobjedu 2:1, dok su juniori izgubili 4:1.

Prošloga tjedna u srijedu i četvrtak na Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu održan je Nacionalni razvojni kamp za dječake rođene 2005. i 2006 godine. Organizator ovog kampa bio je Hrvatski nogometni savez u suradnji sa Školom nogometa NK Naftaš Ivanića, a u dva dana sudjelovalo je preko 100 igrača iz dvadesetak klubova, među kojima su bili i dječaci iz ŠNM Naftaš Ivanića.

Ispred HNS-a kamp je vodio instruktor Nogometnog saveza Zagrebačke županije Stjepan Bašić uz angažman petorice trenera. Svi nazočni izrazili su oduševljenje uvjetima održavanja kampa što je dobar znak da se ovakvi i slični razvojni kampovi i ubuduće održavaju na terenima SP Zelenjak.

Prošloga su tjedna izvučeni parovi Hrvatskog nogometnog kupa za kategorije pioniri i kadeti.
Pioniri Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića izvukli su momčad Solina, dok su kadeti za protivnika dobili ekipu Hajduka iz Splita.
Obje utakmice odigrat će se na terenima Športskog parka Zelenjak u Ivanić- Gradu i to utakmica kadeta s Hajdukom sutra u 14 sati, dok pioniri svoju utakmicu protiv Solina igraju u četvrtak, također u 14 sati.

RUKOMET
Rukometaši Ivanića su u 9. kolu 1. lige Sjever očekivano poraženi na teškom gostovanju kod Bjelovara 34:27. Ivanić je petim porazom pao na 11. mjesto ljestvice s osam osvojenih bodova.

Uspješniji je bio Ženski rukometni klub Ivanić koji je u subotu upisao drugu uzastopnu pobjedu protiv ekipe Zrinskog iz Čakovca 29:26.

Nakon početne nervoze i nekoliko nepotrebnih tehničkih grešaka domaće su igračice do poluvremena preokrenule četiri gola zaostatka i na odmor otišle s prednošću 14:13. Ključnim se pokazao ulazak u drugi dio kada je Ivanić serijom od 6-0 bježi na nedostižnu prednost dovoljnu za iznimno bitne bodove u borbi za ostanak.

Prvi strijelac bila je novo pojačanje Ivanića Josipa Nuić s devet postignutih golova, sedam je dodala Marta Pezić, dok je kod gostiju osam zabila Ana- Marija Gavrić.

Rukometašice Ivanića se i dalje nalaze na 12. mjestu u zoni ispadanja no bodovno vrlo blizu sredini ljestvice.

Druga ekipa Ivanića je u 8. kolu 3. lige središte remizirala kod druge ekipe Sesveta 25:25. Najbolje Abramović sa 6 i Janjanin s 5 golova.

U državnoj ligi mlađe kadetkinje ugostile su Sesvete i Lokomotivu. Sesvete su bile bolje minimalno 17:16, dok je Lokomotiva bila bolja 21:17. U obje utakmica najpreciznija je bila Cupek s 8 odnosno 6 golova.

Djevojčice 2006. godište su u Međužupanijskoj ligi igrale sa Samoborom I i II te uspjele pobijediti njihovu drugu ekipu 12:6 dok je prva ipak bila prejaka rezultatom 21:7. 

Rukometnim vijestima dodajmo kako će Hrvatska ženska rukometna reprezentacija od ponedjeljka 20. studenog boraviti i trenirati u Ivanić- Gradu u sklopu reprezentativnog tjedna.
Izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić pozvao je 18 igračica od kojih najviše, po pet rukometašica, dolaze iz naša dva najjača kluba Podravke i Lokomotive.
Igračice se 20. studenog okupljaju u Zagrebu odakle će krenuti prema Ivanić- Gradu gdje će boraviti do nedjelje 26. studenoga. U tom razdoblju treninzi će se svakodnevno odrađivati u Sportskoj dvorani Žeravinec .
KOŠARKA
Uspješnu subotu zaokružio je i košarkaški klub Ivanić koji je u dvorani Žeravavinec ostvario jednu od najvećih pobjeda kluba svladavši Zrinjevac 89:82.
U izjednačenom susretu presudilo je iskustvo domaće momčadi nad ipak dosta mlađom ekipom Zrinjevca.

Igrač utakmice je bez konkurencije bio centar Ivanića Nikola Grobotek s 37 koševa, dok je Renato Havliček dodao 21.
Nakon četiri kola Ivanić je na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.
KUGLANJE
U utorak je na kuglani Zelenjak odigrana utakmica 6. kola II. lige između Zanatlije Ivanić i Bana Jelačića iz Zaprešića.

Bolji je bio domaćin rezultatom 6:2, a ovom pobjedom Zanatlija se poravnao na prvom mjestu tablice s ekipom Sidra, s ukupno osvojenih 9 bodova.

Poene su osvojili Davor Serdar, Goran Lovrić, Pavao Banić i Zdravko Serdar, te dodatna dva na razliku čunjeva.
Slijedeća utakmica je na rasporedu danas kada Zanatlija gostuje kod imenjaka na kuglani Grmoščica u Zagrebu.

KARATE
U subotu je u Poreču održan 19.međunarodni EUROCUP ISTRE na kojem je nastupilo 535 karatista iz 60 klubova iz 7 zemalja. Karatisti Mladosti nastupili su u borbama i postigli sljedeće rezultate:

Prvo mjesto osvojio je Vladimir Gašpar, drugi su završili Domagoj Jagar i Jakov Rukavina, dok su bronce osvojili Barbara Draženović i Domagoj Draženović.

U Poreču je nastupio i Karate klub KIK sa ženskom ekipom u katama.

Ekipa Blažak, Kuntić, Rajačić osvojila je drugo mjesto dok su u pojedinačnoj konkurenciji Magdalena Blažak i dva puta Maja Paula Kuntić osvojile treće mjesto.

I za kraj sportska vijest koja je obilježila protekli tjedan:
Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje se prošloga tjedna održalo u Budimpešti, članica Kickboxing kluba Ivanić Ana Filipović osvojila je brončanu medalju u disciplini low kick.
U polufinalu je poražena odlukom sudaca u tijesnoj i izjednačenoj borbi protiv Ilham Bourakkadi, predstavnice Maroka.

Iz kluba poručuju kako su ponosni na ostvareni rezultat i dobre mečeve, te se nadaju još boljim rezultatima na nadolazećim natjecanjima.

Siniša Klasić

2017-11-14T14:18:37+01:0014. Studeni, 2017.|Sport|