Veliki uspjeh KK”KIK” na Svjetskom juniorskom karate prvenstvu u Umagu

Grad Umag i ove je godine bio domaćin Svjetskog juniorskog karate prvenstva (WKF Youth training camp & Karate 1 WKF youth World cup) koji se održavao od 27. lipnja do 2. srpnja ove godine i pritom ugostio najbolje mlade karatiste iz cijeloga svijeta, kao i ponajbolje svjetske trenere i suce.

Tako ove godine na umaškim WKF eventima sudjeluje preko 2.500 sudionika iz čak 69 zemalja svijeta. A većina se lanjskih sudionika vratilo u Umag, naglasivši kako su vrlo zadovoljni organizacijom, domaćinstvom, kao i uvjetima koji im Umag nudi tijekom ove iznimno značajne sportske manifestacije.

Na Svjetskom juniorskom karate prvenstvu nastupio je i naš Karate klub “Kik” predvođen trenerom Darkom Bunjevcem čiji su mladi karatisti ponovno postigli izuzetne rezultate.

MATEJ GORIĆ osvajanjem 3. mjesta u kategoriji U12 do 30kg ostvario je najveći uspjeh u svojoj, uspjesima bogatoj karijeri te je klubu priskrbio još jedno priznanje za vrijedan i uspješan rad.

DOMINIK GECANA su nijanse dijelile da nakon tri pobjede i ulaskom u polufinale izbori finale i osigura medalju. Nakon izgubljenog polufinala ostala je repasažna borba za 3.mjesto ali na žalost gubi i taj meč te ostvaruje plasman 4 do 6 mj. što je itekako hvale vrijedan rezultat.

CVETKO FILIP u kategoriji U 14 -50kg prvo je kolo bio slobodan, drugo pobjeđuje preglasavanjem dok u trećem odlučnom kolu gubi od kasnijeg finaliste što mu otvara vrata repasaža i borbe za 3.mj ali nažalost ne koristi priliku te mu ostaje također vrijedan plasman od 6 do 9 mjesta.

MATEJ ČUKELJ naš najtrofejniji borac u kategoriji U12 -35kg, borac od koga se i ovom prilikom najviše očekivalo nije uspio ostvariti zapaženiji rezultat. Bio je to onaj dan u godini koji se želi što brže zaboraviti kada jednostavno ništa ne polazi ni za rukom ni za nogom. Gubi prvu borbu i tako završava natjecanje.

2017-07-03T10:49:58+02:003. Srpanj, 2017.|Sport|