Legendarna “Lonja” na jedan dan ponovno otvara svoja vrata

U subotu, 06.05.2017. u 20.00 sati, legendarni disco “Lonja” poziva vas da dođete na jubilarnu “Čagu” povodom obilježavanja 40 godina od organiziranja prvog plesnjaka u domu na Lonji.

Sve je počelo kada su braća, Zdenko i Mario Hemen sa Milanom Janešom Yankee-em u dogovoru s tadašnjom Omladinskom organizacijom Lonje na nešto improvizirane opreme ( ručno rađene zvučne kutije, reflektori izrađeni od konzervi INA delta ulja itd…) te hrpom gramofonskih ploča, započeli s prvim disco večerima u domu Lonja.

Zanimljivo je da je prva disco kugla, jedan od prepoznatljivih detalja u tadašnjim disco klubovima, napravljena ručno od plastične kugle za uličnu rasvjetu za koju je staklar Renić izrezao nekoliko stotina sitnih stakalaca koja su tada ručno zalijepljena na kuglu koju je pokretao motor od perilice rublja . Unatoč svim improvizacijama u periodu od 1977. pa sve do 1980. godine, Lonja je postala kultno mjesto okupljanja čemu je značajno doprinijela i ekspanzija disco glazbe pogotovo nakon filma ” Saturday night fever”. Na “Lonju” se dolazilo iz Kutine, Čazme, Dugog Sela, Križa pa čak i iz Zagreba.

Ovu jubilarnu čagu organizira grupa građana pod nazivom “Kvart Lonja”, dok su glavni inicijatori i organizatori Lidija Lovreković, Miljenko Šimunović Šmijo i Franjo Đunđenac.

Nastupit će pet DJ-eva iz tog vremena: ZDENKO HEMEN, MARIO HEMEN, YANKEE, FRANJO ĐUNĐENAC I KRISTIJAN MUTVAR-NIK.

Dođite i postanite dio te “hrpe” emocija koje će se u ovoj večeri dobre glazbe sigurno podijeliti. Osim glazbenog programa postavljena je i izložba fotografija snimljenih na Lonji.

Subota, 06.svibnja 2017. u 20.00 sati, ULAZ SLOBODAN !

Z.O.

2017-05-05T16:30:46+02:005. Svibanj, 2017.|Najave, Novosti|