Sportski mozaik Siniše Klasića

NOGOMET
Nogometni klub Naftaš Ivanić otvorio je proljetni dio sezone u Jedinstvenoj županijskoj ligi domaćim porazom od Croatie iz Hrastja 3:1. Croatia je povela autogolom Ivana Bilandžije u 21. Minuti nakon čega je Kristijan Pižir sa dva gola u 29. I 75. riješio susret. U sudačkoj nadoknadi Ivan Bilandžija zabija počasni gol za domaćine. Naftaš je tako ostao na 15. poziciji sa 16. bodova dok je Croatia skočila na drugo mjesto ljestvice.

Juniori i kadeti Naftaš Ivanića su u 17. kolu 2. lige Središte ugostili Trešnjavku. Juniori su nastavili s dobrom igrama i pobijedili 2:1 dok su kadeti izgubili 2:0.
U 1. Nogometnoj ligi središte pioniri i mlađi pioniri su bili domaćini Ponikvama. Pioniri su izgubili 1:0, dok su mlađi pioniri bili uspješniji 2:1.

KOŠARKA
Košarkaši Ivanića priveli su kraju natjecanje u A2 ligi sjever gostujućim porazom u Vrbovcu kod ekipe Petar Zrinski 92:79. Jedini raspoloženi kod Ivanića bili su Renato Havliček s 34 i Lukačević s 24 koša. Ivanić je tako završio natjecanje u svojoj prvoj drugoligaškoj sezoni na izvrsnom petom mjestu ljestvice s omjerom od 10 pobjeda i 8 poraza.

Juniori su na gostovanju u Glini pobijedili rezultatom 60:55, a mlađi kadeti kod kuće svladali Fortunu iz Zaprešića rezultatom 74:66. Juniori su nakon 5 kola na 8. mjestu od 16 ekipa s omjerom pobjeda i poraza 2:3. Mlađi kadeti su nakon 4 kola na 5. mjestu od 10 ekipa s omjerom 3:1.

RUKOMET
Muški rukometni klub Ivanić u napetoj je utakmici poražen na svom parketu od Garešnice 23:20. Garešnica je kroz čitavu utakmicu imala prednost, no treba istaknuti kako je Ivanić propustio nekoliko velikih prilika za preokret, od kojih se najveća pružila 5 minuta prije kraja kada su domaćini pri rezultatu 20:20 imali igrača više, no nisu iskoristili dva napada i sedmerac. Gosti su bili hladnije glave i odnijeli važne bodove za ostanak u 1. ligi sjever. Fran Markić zabio je 6 golova, dok je Jakov Bunjevac dodao pet. Desetim porazom ove sezone iz 18 odigranih utakmica Ivanić je pao na deveto mjesto ljestvice.

U nedjelju 12. ožujka u Sportskoj dvorani Žeravinec održat će se 5. po redu Međunarodni memorijalni turnir Antonio Matijević.

Rukometni klub Sloga Novoselec Križ poražen je kod kuće od Libre Tehničar 29:21. Ovim porazom Sloga je pala na deveto mjesto 3. Hrvatske rukometne lige središte s 19 bodova iz 20 utakmica.

Rukometašice Trnine u Križu su bile bolje od Ženskog rukometnog kluba Karlovac Švarča 35:27. Najbolja kod Trnine standardno je bila najbolja sportašica Općine križ Petra Kantura s 12 pogodaka.

ODBOJKA
Odbojkaški klub Ivanić upisao je i drugu pobjedu u razigravanju od 9. do 13. mjesta 2. Nacionalne odbojkaške lige. Ivanićanke su bile bolje na gostovanju u Glini kod ekipe Viviera 3:1 u setovima.

Mini odbojkasice su ovog vikenda ostvarile jednu pobjedu i poraz. Za njih je županijsko natjecanje završeno, a plasirale su se na 7.mjesto od 8 ekipa.

KARATE
U subotu je u organizaciji karate kluba Virovitica održan 15. MEĐUNARODNI KARATE FEST-VIROVITICA OPEN. Na natjecanju je nastupilo 700 karatista u katama i borbama iz 8 zemalja.

Kartisti Mladosti nastupili su u borbama i ostvarili odlične rezultate:

Mia Zetica 1.mjesto učenice borbe -36kg
Leonard Golubić 1.mjesto mlađi učenici borbe -30kg
Franko Valentić 2.mjesto mlađi učenici borbe +38kg
Ozana Vujević 2.mjesto učenice borbe -36kg
Valentino Ivanić 2.mjesto mlađi kadeti borbe -41kg
Nelly Džanić 2.mjesto mlađe kadetkinje borbe -45kg
Barbara Draženović 3.mjesto mlađe učenice -36kg
Domagoj Draženović 3.mjesto mlađi kadeti borbe -45kg
Petar Huzanić 3.mjesto mlađi kadeti borbe -57kg
David Kovačić 3.mjesto učenici borbe -30kg
Antonio Mijacek 3.mjesto mlađi kadeti borbe -45kg
Paula Njegovac 3.mjesto mlađe učenice +36kg

Na istom turniru nastupili su borci karate kluba KIK koji su sudjelovali s najmlađim karatistima, od kojih su neki upisali prve službene nastupe, a ostvareni su ovi rezultati:

Dolic Marija 3. mj cicibanke kate
Klara Tomic Babic 3. mj cicibanke kate
Paula Kuntic 3. mj cicibanke kate
Sloup Josip 2. mj cicibani kate
Dora Tomic Babic 1. mj ucenice kate i
1. mj za ekipu ml. ucenika kate u sastavu Noa Tomic Babic.  Karlo Haludek i Vrbic Danijel

Siniša Klasić

2017-03-08T10:46:53+01:008. Ožujak, 2017.|Sport|