Izložba likovnih radova sa XVI. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad otvorilo je svoju kulturnu sezonu izložbom likovnih radova sa XVI. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije, Dugo Selo 2016. u srijedu 18. siječnja 2017. u izložbenom prostoru Doma kulture Ivanić-Grad. Ovo je još jedna konstantna županijska suradnja s Pučkim otvorenim učilištem iz Dugo Sela, baš kao što uspješno surađujemo u obrazovnim procesima s POU Samobor ili kazališnom scenom iz Velike Gorice.

Među 17 autora našla se i naša sugrađanka Lidija Lovreković. Tema likovnih susreta je bio sv. Martin 1700, zaštitni znak grada naših prijatelja iz Dugog Sela a sve zahvaljujući agilnoj voditeljici Učilišta Nadi Kozić koja okuplja najkreativnije likovne snage naše županije.

Iskazujući osobni pristup ovoj, gotovo tradicionalnoj temi sv. Martina, umjetnici su dopustili slobodu izričaja vlastitom temperamentu i likovnim sklonostima. U predgovoru kataloga profesor Vanja Babić piše: „Demonstrirana raznolikost u tretiranju osnovne teme – sv. Martin i sve što se može povezati s njegovim djelovanjem ili počastima koje mu se iskazuju – to je na najbolji način potvrdila i ova izložba. „

Izložbi Ivanićani, kao i naši dragi gosti, mogu pogledati sljedeća dva tjedna u Domu kulture Ivanić-Grad.

Jadranko Bitenc

2017-05-23T20:34:14+02:0019. Siječanj, 2017.|Kultura|