Izložba radova Igora Konjušaka

Pod jednostavnim naslovom „GRAFIKE“ Igora Konjušaka, otvorena je izložba radova ovog vrsnog i samozatajnog likovnog umjetnika, inače profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u izložbenom prostoru Doma kulture Ivanić-Grad u srijedu, 01. lipnja 2016.g. kao nagrada Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad građanima našeg slavljeničkog grada.

Njegove grafike nisu tek puko poigravanje formom, elementima koji tvore uvijek nove varijacije nekog osnovnog uzorka, kako to primjećuje likovni kritičar Nikola Albaneže u predgovoru kataloga ove izložbe, one su poziv u svijet Kazimira Maljeviča, kruga i kvadrata, geometrijskih likova na dvodimenzionalnim plohama.

Albaneže nastavlja: „Igor Konjušak pripada grafičarima koji težište svoga kreativnog rada raspoređuje u podjednakoj mjeri na rad na ploči /pločama/ kao i na sam proces otiskivanja tijekom kojeg otkrivaju raznolike mogućnosti što im pruža ta specifična faza grafičkog rada“.
Ova samostalna izložba je nastavak uspješne suradnje Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba i POU Ivanić-Grada koja traje desetljećima a očitava se u organizaciji grafičkih radionica /mentorica: Nevenka Arbanas/ kada studenti i profesori ALU-a, svojim radovima, obilježavaju naše Bučijade, Dane grada i tako doprinose dašku suvremenih likovnih umjetničkih iskoraka.

Jadranko Bitenc

2016-06-02T12:57:02+02:002. Lipanj, 2016.|Kultura|