U Ivanić-Gradu odigrana komedija “Bračni (s)provod”

Publika vam je divna, riječi su poznatog pjesnika i glumca Enesa Kiševića nakon posljednjeg aplauza i tri naklona aktera ove ljubavne zgode Lane Blaće i Slavka Sobina po završetka predstave Bračni s/provodi. I nije prvi puta da su pohvale stigle na račun naših sugrađana i svih dobronamjernika u dvorani koja prima gotovo pet stotina ljudi. Javnu zahvalu treba uputiti i raditeljima Doma kulture Ivanić-Grad; dosanjan se san kako se i u našem gradu jedna ovakva dvorana može popuniti jer Pučko otvoreno učilište Ivanić—Grad bira kazališne predstave baš po mjeri svojih sugrađana.

Sama predstava se poigrava klasičnim stereotipom bračnih dilema/zamki kako pokvariti ljubavnu priču, makar smo svjesni da to zahtijeva čista kazališna dramaturgija. Odgovor je vrlo jednostavan: kada se ljubavnici ne poznaju dovoljno a gotovo su tri godine zajedno, onda ta priča puca po šavovima na jedan-dva čim se dotakne pitanja braka.

Glumci su sjajno odigrali ljubavni par kakav ne želite sresti niti pod razno, prepuni nesporazuma i dilema a da niti sami ne znaju što ih je snašlo…

I sve je to doprlo do nasmijanih lica zadovoljnih gledatelja; još jedan pravi zgoditak ivanićgradske kazališne scene.

Tekst: Jadranko Bitenc
Foto: Zoran Ožetski

2016-03-22T12:04:54+01:0022. Ožujak, 2016.|Kultura|