U SD Žeravinec održan 2.regionalni turnir Hrvatskog udruženja mažoret timova

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) i plesna udruga MAGI (mažoretkinje Graberja Ivanićkog) organizirali su 2.regionalni turnir HUMT-a u Ivanić-Gradu u športskoj dvorani Žeravinec. U nedjelju 13.ožujka 2016.godine u Ivanić-Grad pristiglo je 200-tinjak mažoretkinja, na natjecanju sudjelovale su mažoretkinje plesne udruge Ritmokracija (Brdovec), plesni klub Barbara (Velika Mlaka), mažoretkinje Dubrovčan (Veliko Trgovišće), Dugoselske i mažoretkinje Rugvica (Dugo Selo,Rugvica), Zelinske mažoretkinje (Zelina), Belečke mažoretkinje (Belec), mažoretkinje društvo naša djeca Budinščina (Budinščina), plesna udruga „Dijamant“ (Sisak) i naše mažoretkinje iz plesne udruge MAGI.

Natjecanje se odvijalo u tri dobna uzrasta kadeti, juniori i seniori u kategorijama solo, duo/trio, mini formacije štap, velike formacije štap moderni i tradicionalni stil, solo, duo/trio, mini i velike formacije pom pon, mini i velike formacije mix, mini i velike formacije, mini i velike formacije zastave.

Mažoretkinje Plesne udruge MAGI natjecale su se u dobnom uzrastu kadetkinja,u pet kategorija i to velika formacija štap tradicionalni stil, solo pom pon, duo/trio pom pon, mini formacija pom pon i velika formacija pom pon.

Postigle su sljedeće rezultate: u kategoriji velika formacija štap tradicionalni stil osvojile su 2.mjesto , u kategoriji solo pom pon Lorena Bokun osvojila drugo mjesto, u kategoriji duo/trio pom pon Bokun-Tomičić-Polugan osvojile su 5.mjesto, u kategoriji mini formacija pom pon (Bokun-Krsnik-Polugan-Krištić-Tomičić) osvojile su 3.mjesto i u kategoriji velika formacija pom pon osvojile su 2.mjesto.
Trenerica Josipa Razum izuzetno je ponosna na kadetkinje koje su u samo godinu i pol rada jako napredovale i zavoljele mažoret ples. Također, je ponosna na nove kadetkinje koje su također nastupile na turnir u show programu, te ih nagradila diplomama. Nakon ovog turnira očekuju ih pripreme za državno prvenstvo koje će se održati 28. I 29. svibnja u Sisku.

2016-03-15T07:33:18+01:0014. Ožujak, 2016.|Sport|