Sportski mozaik Siniše Klasića

KOŠARKA
Košarkaški klub Ivanić prvi dio sezone završio je sedmim uzastopnim porazom na gostovanju kod Podsuseda 96:57. Još jednom sve je bilo odlučeno nakon prve dvije četvrtine u kojima je Ivanić postigao svega 21 koš. Trojac Lukačević- Havliček- Grobotek zaslužan je za čak 50 koševa dok je ostatak ekipe zabio tek sedam poena.

Na ljestvici Ivanić je i dalje pretposljednji s omjerom od 2 pobjede i 9 poraza. Nakon osvojenog 6. mjesta u regularnom dijelu lige, s tri pobjede u play-off-u mlađi kadeti Košarkaškog kluba Ivanić su završili prvenstvo Zagrebačke županije pobjedom u finalu nad Fortunom iz Zaprešića rezultatom 58:54. U četvrtfinalu pobijedili su Velgor iz Velike Gorice rezultatom 57:51 i u polufinalu Podsused 71:40.
Kadeti su također pobjedom nad Posdusedom rezultatom 67:52 završili jesenski dio prvenstva. Nakon 12. odigranih kola s omjerom 8 pobjeda i 4 poraza nalaze se na 3. mjestu.

ODBOJKA
Odbojkašice Ivanića su 2017. godinu završile domaćom pobjedom protiv treće ekipe Olimpika 3:1 u setovima.
U iznimno zanimljivom susretu prva dva seta su uvjerljivo otišla na stranu domaćina, treći set je u napetoj završnici pripao gostima, da bi četvrti osvojila ipak bolja momčad Ivanića. Na ljestvici Ivanićanke su se popele jedno mjesto, preskočivši upravo Olimpik, te su sada na šestom mjestu 2. nacionalne lige.

KUGLANJE
U posljednjoj utakmici jesenskog dijela 2. kuglačke lige Centar, Zanatlija Ivanić je poražen na gostovanju u Zagrebu kod ekipe Ponikve rezultatom 5:3. Poene su osvojili Igor Cepetić, Zdravko Serdar i Pavao Banić, a iz kluba poručuju kako su zadovoljni ostvarenim trećim mjestom na tablici svega dva boda iza prvoplasirane Sidre. Iduća utakmica na rasporedu je kup susret u kojem na kuglani Zelenjak Zanatlija dočekuje Harmicu iz Zagreba.

Na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore održanom ove nedjelje u Zagrebu, član Karate kluba KIK Luka Koščević osvojio je u katama naslov juniorskog prvaka Hrvatske. Luka je tako uspio obraniti titulu prvaka Hrvatske čiji je vlasnik već treću godinu zaredom.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupila je i kadetska ekipa Karate kluba Mladost u borbama u sastavu Antun Vujević, Jakov Rukavina, Petar Huzanić i Matej Šuber i osvojila brončano odličje.

RUKOMET
Dječaci Muškog rukometnog kluba Ivanić, 2004/2005 godište sudjelovali su prošloga vikenda na Božićnom turniru u Poreču na kojem su u konkurenciji 16 ekipa iz regije osvojili 1.mjesto.

Prvoga dana u takmičenju po grupama protivnici su bile ekipe Selca, Kopera i Poreča, a upisane su tri pobjede čime su kao prvi u grupi ušli u polufinale gdje ih je čekala ekipa rukometnog kluba Gorenje iz Slovenije. Gorenje, koja spada u sam vrh slovenskog rukometa u tom godištu, svladano je rezultatom 16:10.
U finalu su protivnici bili vrlo jaka ekipa Trsata, a utakmicu su odlučivali sedmerci, iako je Ivanić imao zaostatak od 4 gola razlike.

Sva tri sedmerca za Ivanić su realizirali Ivano Hodžić Mehić, Petar Lauš i Luka Matijević, dok su protivnici imali jedan promašaj čime je osvojen vrlo jaki Božićni turnir.

Najboljim igračem turnira proglašen je Petar Lauš, a u najbolju sedmorku turnira odabrana su još dva dječaka MRK Ivanića Luka Matijević i Filip Karlo Jerković.

Iz kluba su ponosni ponašanjem i naravno rezultatom svojih mladih igrača čime su pokazali da su pravi sportaši, odlikaši i ponos i roditelja i Muškog rukometnog kluba Ivanić.

Siniša Klasić

2017-12-20T09:08:51+01:0020. Prosinac, 2017.|Sport|